Reacties van lezers

 

"Ze ging letterlijk van kind naar Sint!"

“Het was voor ons als ouders vooraf best spannend. Zal het zo uitpakken als we hopen? Zal Aimée niet teleurgesteld zijn? Boos? Verdrietig? Niks van dat alles!

 

Het was voor ons een regelrecht cadeau om de verwondering in haar ogen te zien toen we samen het boek lazen. Prachtig!

 

En om bij haar het besef te zien dat ze nu zélf onderdeel is van het grote geheim en de magie van het mooie Sinterklaasfeest was zo niet nog mooier. Ze heeft direct de daad bij het woord gevoegd en een schoencadeautje voor haar broertje gekocht. En samen met ons werkt ze vol enthousiasme aan een gedichtje voor Beau. Ze ging letterlijk van kind naar Sint!


Egon- 8 november 2021


"De jaarlijkse knipoog"

Van de week kreeg ik de jaarlijkse 'knipoog' weer van onze oudste van 9, die dankzij jouw boek weet wat z'n zusje en broertje de komende jaren nog gaan ontdekken. Die ervaring die je ons hebt gegeven door het boek te schrijven is zo gaaf Marlies!

Jacco - 2 november 2021


"Een aanrader voor elke ouder met het Sint dilemma."

We konden er niet meer onder uit. Onze jongste kreeg teveel ongelovige vriendinnen en er waren teveel vragen. Gisteravond hebben we dus samen aan het raadsel van Sinterklaas gezeten. Eerst las grote broer “De vrienden van Sinterklaas” voor, die we bij hem bij hadden gebruikt.

Toen las ik “Van kind naar Sint” voor; een echt lees en praat boek. Wat een aanrader is dat! Zo mooi, hoe de achtergrond en de kracht van geven wordt ingezet.

Een aanrader voor elk kind/ouder met het Sint dilemma.

En Saar? Eerst wel even flink wat tranen en dat is ook oké. Maar toen kwamen de glinsteroogjes en ideetjes. Ze is uiteindelijk heerlijk gaan slapen en heeft helemaal zin om dit jaar Sint te worden en mensen te gaan verrassen met haar kadootjes.


Floortje - 1 november 2020


"Zorgvuldig gekozen weg"

"Mijn dochter wordt steeds meer alert op alle ‘niet kloppende Sint zaken’ dus eigenlijk kocht ik het boek voor als ze zelf al met vragen zou komen. Dat is niet gebeurd dus het boek ligt klaar en ik ga het in september volgend jaar met haar lezen. Natuurlijk heb ik het zelf al gelezen: wat een zorgvuldig gekozen weg legt het boek af! Echt een heel bijzondere manier om met je kind in gesprek te kunnen gaan over het onderwerp. Ik heb er alle vertrouwen in en zie er nu zelfs een beetje naar uit in plaats van tegenop."
 
Frederique - 12 december 2019

"Precies hoe ik het graag zou vertellen."

"Echt super gaaf! Heel mooi gedaan. Dit verhaal is precies hoe ik het graag zou vertellen, bedankt daarvoor."


Carola - 12 oktober 2020


"Dit is precies wat ik zoek."

"Het boek geeft betekenis en vertelt over het mooie van geven. Dat is precies hoe wij dit feest willen aanvliegen. En nu kunnen we er ook een mooi boekje bij lezen samen."


Mirjam- 1 oktober 2020


"Van sprookjesgeloof naar onderlinge samenwerking"

Dank je wel voor jullie boek. Wij hebben een fijne sintviering met ons hele gezin gehad.

 

Onze kleindochter was van ‘het geloof gevallen’ na een gesprek met een meisje op school, maar ze had via jullie boek onze poes gekozen om cadeautjes voor te kopen. Zo trots toen die twee pakjes naar voren kwamen, hevig knipogend naar oma 😍, zo lief!

 

Samen met haar moeder heb ik haar alle geheimen verteld, ook hoe Sint zoveel over iedereen kan weten.

 

En ze voelde zich heel groot, omdat zij boven oma mocht helpen om de verzamelde cadeautjes in de zak te stoppen. Ook daarbij hebben wij haar dus een actieve rol gegeven bij het Sintfeest.

 

Prachtige en soepele overgang van sprookjesgeloof naar onderlinge samenwerking.

 

 Ien - 2 december 2019


"Wauw wat een waanzinnig mooi boek... "

Onze zoon had wel een vermoeden maar totaal niet nagedacht over hoe die cadeaus dan bij hem kwamen. Dat wij dat deden had hij noooit verwacht. Later kwam hij nog naar ons toe en zei hij dat hij al heel goed kon geven. Dat klopt ook. 's Avonds toen we naar bed gingen, stond van ieder een schoen in de slaapkamer en daar zat een prachtige tekening in van onze kinderen. Met nog een mini knuffeltje. Zo lief. 

 

Nu is het ook leuk, er gaan steeds meer kwartjes vallen en hij voelt zich heel erg groot. En het enthousiasme is nog steeds heel erg groot. Hij kreeg ook te horen dat de rommelpiet vorig jaar zijn zus was... dát is het enige waar hij van baalt,  dat hij dat nooit zou kunnen doen voor een kleiner broertje of zusje. 

 

Ik vind het heel fijn dat hij het weet nu. Geeft weer een andere dimensie aan het feest. En we blijven dit altijd vieren!! Ik heb het nog nooit overgeslagen...


Purdey Ann - 15 november 2019